Internship Online Marketing

symbaloo

picture

Over Symbaloo:

Symbaloo is een Nederlands bedrijf met meer dan 11 miljoen gebruikers wereldwijd. De doelstelling is om dit aantal binnen een paar jaar naar 50 miljoen te brengen. Dit kan jij van dichtbij meemaken.

Symbaloo (opgericht in 2007) is een tech-bedrijf actief in het onderwijs. Wij bieden scholen een platform om hun leermethodes digitaal te faciliteren. Sinds 2016 bieden wij ze ook een platform waarop leerkrachten zelf hun lessen kunnen maken en delen. Dit stelt scholen in staat om de belofte van gepersonaliseerd leren echt in te vullen, maar met Machine Learning en AI komt er nog veel meer aan.

Het Symbaloo marketingteam is elke dag op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de gebruikersaantallen te laten groeien (dat lukt heel aardig, met 11M gebruikers op de teller) en geld te verdienen aan deze gebruikers.

Regelmatig bouwt het development team nieuwe functionaliteiten of zelfs geheel nieuwe producten. Het marketingteam zorgt ervoor dat dit wordt gecommuniceerd naar de gebruikers. Maar onze communicatie power zetten we nog liever in om nieuwe gebruikers te vinden, en daar geld aan te verdienen.

Online marketing & Communicatie bij Symbaloo:

Als stagiair bij Symbaloo krijg je de mogelijkheid om alle facetten van online marketing van dichtbij mee te maken. Met vrijwel alle online marketingtechnieken hebben we gewerkt, maar we worden alleen maar enthousiast van nieuwe idee├źn. Ja, ook van stagiairs.

De tone-of-voice waar wij van houden? Vriendelijk & behulpzaam ­čÖé

Je bent stagiair, maar doet als volwaardig teamlid mee aan alle ontwikkelingen. Vandaag weten we nog niet waar we morgen mee bezig zijn, maar wat er waarschijnlijk op je bordje komt te liggen is:

  • Mailings voorbereiden, verzenden en analyseren
  • SEO
  • Cre├źren van content
  • Creatief meedenken over campagnes en optimalisaties
  • Affiliate marketing optimalisaties
  • Photoshop leren gebruiken als ondersteuning bij allerlei activiteiten
  • HTML & WordPress
  • Google Analytics

Bij Symbaloo zijn we gewend om met stagiairs te werken. Het laatste waar we je mee op zullen zadelen is saai invoerwerk en koffie halen.

Wat nog meer…

Het is een kans om ervaring op te doen in een start-up omgeving waarin lang niet alles vast staat. Flexibiliteit is iets dat in ons DNA zit.

Tijdens je stage wordt je dan gezien als volwaardig medewerker en er is veel ruimte voor eigen ideeen en initiatieven. Een aantal stagiairs zijn na de stageperiode als vaste medewerkers in dienst gekomen.

Van jou wordt verwacht:

– Je beheerst het Nederlands uitstekend
– Je vindt het leuk om te schrijven
– Je hebt een passie voor marketing
– Je kunt goed samenwerken
– Je beheerst het office pakket goed
– Ervaring met WordPress en Photoshop is mooi meegenomen

Er is een vaste stagevergoeding maar nog veel waardevoller is de ervaring en de leercurve die je mee gaat maken. Zonder uitzondering zijn alle stagiairs van Symbaloo perfect terechtgekomen! Het kantoor is een geweldig inspirerende omgeving in de binnenstad van Delft. En regelmatig wordt er een teamuitje georganiseerd.

Neem contact op met Sander Vessies:

Contact person : Sander Vessies
Telephone : +31 (0)15 212 9006
E-mail address : internship@symbaloo.com

Zou jij een copy-paste motivatiebrief serieus nemen? Wij in elk geval niet!

Meer weten?

www.symbaloo.com

www.symbalooedu.nl

Uitleg over de gratis startpagina

Waarom Symbaloo?

Wij weten precies waarom Symbaloo zo’n leuk bedrijf is. Maar je hoeft ons niet te geloven. Dit zeggen de laatste stagiaires over hun stage bij Symbaloo:

Oskar Sabel

“Ik kwam hier op mijn eerste dag binnen en was natuurlijk een beetje nerveus. Ik merkte echter al gauw dat iedereen elkaar hier als gelijke behandelt, dat vond ik erg fijn.

Wat ik ook erg prettig vond was dat ik de eerste paar weken veel taken kreeg om uit te voeren, en dat ik daarna zelf mocht kiezen waarmee ik me bezig ging houden. Ik deed iedere week weer andere dingen, waardoor het nooit saai werd. Zo heb ik wallpaper advertising ge├»ntroduceerd in de UK en US.”

Xander Boutkan

“Een stage bij Symbaloo betekent serieus genomen worden. Je bent hier onderdeel van het team en niet de stagiair en dat vind ik ontzettend fijn. Je leert elke dag weer opnieuw omdat je leuke taken met veel variatie krijgt.

Het bedrijf denkt erg met je mee en begeleidt je goed. Als je ziet dat wat je gemaakt hebt ook gebruikt wordt door anderen geeft dat een goed gevoel.”

Cynthia Ko

“Het fijne aan mijn stage bij Symbaloo was de flexibiliteit en de mate van zelfstandigheid die van mij werd verwacht. Hierdoor was ik vrij om mezelf te ontplooien op basis van mijn eigen interesses. Daarnaast stonden mijn collega’s altijd open voor vragen, waardoor ik ook buiten mijn design kennis heb kunnen treden en heel wat heb kunnen meekrijgen over online marketing.

Ik heb me uiteindelijk zowel met grafisch ontwerpen, copywriting, webstatistieken en video editing bezig gehouden. Kortom: een erg verrijkende stage met diverse taken.”

Andere oud-stagiairs Symbaloo:

Working as an intern for Symbaloo means you work in a growing international organization with a lot of innovative developments ahead. Because Symbaloo is growing so fast there are new opportunities to show and develop your skills all the time. I joined Symbaloo in September 2014 for a half-year internship, which eventually became a year, and what is now my job! The most important thing for me was the responsibility I got. This makes you feel like a part of the team and gives you the chance to prove yourself. Oh and also very important: Great location, great team and lots of fun stuff!Mike Lamboo
Mike LambooSymbaloo
When I look back on my internship I not only had fun but also learned so much. Especially in the field of online marketing and taking initiative. The marketing manager of Symbaloo and also my mentor, Sander Vessies, has facilitated that by being pro-active and reaching out for big opportunities. He involved me in the process of using those big opportunities.Stefan Baars
Stefan BaarsSymbaloo
I joined Symbaloo from 2012 to 2013 as an intern where I supported with the launch of Symbaloo in Spain. While a full time student at the University at the time, it was very exciting for me to be part of a fun and energetic team and work on developing a market entry strategy for Spain, and the responsibilities that came along with it. The most rewarding part of the job was being able to see your direct contribution to the company, either through new users, or even facebook likes. Symbaloo has been a great stepping stone for me on both a personal and professional levelLiza Romijn
Liza RomijnSymbaloo

Wat hebben voorgaande stagiairs gedaan bij Symbaloo?

Belen

Belen heeft samen met de Country Manager Spanje de Spaanse website vormgegeven en voorzien van inhoud. Ze is mee gegaan naar Madrid om 10 ambassadeurs te trainen. Belen is na haar stage in dienst gekomen bij Symbaloo.

Mike

mikel

Mike heeft de Wallpaper sales vormgegeven en de contacten gelegd met saleshouses en mediabureaus. Ook speelt hij een belangrijke rol binnen de affiliate marketing. Mike is na zijn stage in dienst gekomen bij Symbaloo.

Liza

Liza heeft in 2013 de eerste voorbereidingen getroffen voor de introductie van Symbaloo in de Spaanse markt. Hierbij stonden het opzetten van een website, het versturen van een persbericht en een bezoek aan een beurs in Madrid centraal.

Bas

bas smalbil

Bas heeft zich tijdens zijn stage bezig gehouden met een heel breed palet aan marketingactiviteiten. Van mailings naar gebruikers tot social media campagnes. Maar hij is ook meegegaan naar beurzen in Amerika (ISTE) en Londen (BETT). Bas werkt inmiddels in vaste dienst bij Symbaloo.

Sophie

sophiek

Sophie heeft SymbalooEDU opgezet voor de Frans markt. Naast het opzetten van de website heeft ze mailings verstuurd, contact gelegd met gebruikers en een aantal analyses gemaakt voor de wallpaper sales.

Suzanne van der Kraan

Suzanne is als all-round marketeer voor Symbaloo van grote waarde geweest. Ze heeft de Webmix van de Week opgezet, een terugkerende rubriek met hoogwaardige content dat is gemaakt door docenten.

Piet

Piet Vonk

Piet heeft de Symbaloo affiliates naar een hoger niveau gebracht. Hij heeft contact gezocht met de affiliate netwerken, kansen opgespoord en een aantal commerciele successen behaald.

Stefan

Stefan heeft een rol gespeeld in het bloggen op symbalooedu.nl en deze site hoger krijgen in Google.

Andere stagiairs die hebben gewerkt bij Symbaloo

Misha
Tom
David
Henry
William